ESP Shaklee tenaga

ESP Shaklee Untuk Kurus ? Alhamdulillah, makin ramai yang order ESP dengan kami, semuanya nak kurus belaka. Walaupun bagus ambil Cinch Shake, tapi tak salah pun ambil ESP untuk kurus. Jadi macam mana nak dapatkan bentuk badan yang menarik kalau anda minum ESP. hmm ramai tahu ESP ni produk hot, macam-macam boleh, tapi apa yang lagi best ni kalau nak kurus . Jom baca cerita di bawah.

Meal Replacement ?

Oklah, kalau anda nak tahu, protein terbaik dari Shaklee ini, yang mempunyai macam macam gred kualiti, yang perlu anda tahu, bolehlah baca di sini. So, ramai gunakan ESP supaya rasa cepat kenyang, tetapi nak kenyang tu boleh kurangkan lauk dan nasi, dan sedikit itu minum ESP sebagai sumber protein. Jadi kat sini, kawalan kalori penting, dan tak rasa nak makan banyak bila rasa bertenaga dan kenyang.

Apapun saya berkongsi juga dengan anda beberapa tips penting, supaya anda tak silap bila minum ESP, sebab ada juga yang tak ambil kisah pasal minum ESP ni, sampai jadi sakit badan dan gemuk pun ada.

  1. Jaga Pengambilan Kalori – apapun yang ni amat penting, kalau silap kira memang tak kurus. Tapi kalau kalori kurang pun, nanti jadi badan lemah, tak bagus juga.
  2. Senaman – apapun kena senaman ok, jangan malas, takpun buatlah aktiviti yang sihat, macam kawan aku siap belajar martial arts lagi, ada yang belajar tomoi dan macam-macam seni berlawan yang ada dalam dunia ni. tinggal rajin atau tak je.
  3.  

Hooo, kalau nak tahu manfaat lain, banyak je, ada macam macam benda esp boleh buat, antaranya yang popular ialah

  1. Badan bertenaga
  2. Kulit Cantik
  3. Susu badan banyak

ESP shaklee untuk kurus.

Tapi kalau ikut trend masa kini, ramai dah berjaya dah dengan Shaklee ini. ESP punya pasal, kurus, gemuk, cantik , gebu, berpantang, susu banyak, semua ESP shaklee boleh balun. Kiranya bestlah kan, nanti hadiah anivesery korang yang berseri-seri, hadiahkan si dia ESP, tak kisahlah suami nak bagi isteri atau isteri nak bagi suami. Oklah, sebelum ni, ada orang tanya aku kat whatsapp , cara minum ESP untuk kurus, hoo ok, ada dik caranya.

1) Kiraan Kalori

Yang ni kalau nak kurus, kena tahu, dan mahir pasal ni. Kalau nak minum apa pun, fahamkan dulu konsep kalori ni. Kalau kalorinya keluar banyak dari masuk, ada harapan nak kurus. Tapi kalau masuk keluar sama je, sukar nak kurus. Selain itu kena faham, karbo,protein dan lemak, memainkan peranan penting untuk pengiraan kalori ni. Kalau dah boleh kalori yang ambil dan ESP yang ada, bolehlah buat pengiraan untuk kurus ini.

2) Pantang Larang Protein

Bila kata nak minum ESP SHAKLEE ni, ada baiknya kita tahu juga beberapa pantang larang protein ini. So , untuk yang nak kurus dengan ESP, kena tahu juga bagaimana protein boleh membantu menguruskan badan. Berhati-hati juga kalau terlebih, takut nanti jadi sakit buah pinggang pulak, cuba korang tengok post aku sebelum ni, bahaya terlebih protein ni ok !!

3) Bina otot

Kalau lelaki, paling best ialah bina otot, berketul-ketul, tengoklah nak style macam mana, style hulk hogan ke, the rock, atau pun Aaron aziz kl ganster tuh. So , rajin rajin kena pergi senaman, ianya dapat membantu meningkatkan metabolisme anda. Barulah dapat bentuk badan yang menarik. Tapi perempuan sukar juga nak ada muscle ketul ketul ni, katanya tak cantik huhuhu.

4) Cara pengambilan

Antara yang paling best ialah ambil waktu sarapan pagi dan malam . Kiranya, anda boleh minum dengan, ikut sukatan pada label ESP anda, takpun sila minta pendapat berapa banyak kena minum dengan SID yang anda berurusan tuh. Boleh refer sini lagi macam mana esp boleh kuruskan badan, plus dengan banyak juga testimonial orang yang dah berjaya dengan ESP ni.

KEBAIKAN ESP YANG JARANG ORANG TAHU

Bukan saja untuk kurus tapi untuk cantikkan kulit. Tahukah anda, protein soya adalah protein berkualiti tinggi kerana ia adalah protein lengkap. Bermakna protein ini membantu menghasilkan sel yang sihat dan cantik.

Sebab tu kulit makin cerah dan rambut lebat, kurang gugur. Protein dari sumber soya, kaya dengan isoflavan yang mempunyai manfaat untuk pesakit kanser prostat dan usus. Soya juga bermanfaat untuk semua wanita.

Bila usia bertambah, kadar protein dalam badan berkurangan. Hasilnya, tulang dan sendi kurang kuat. Pelbagai masalah akan datang pada warga emas. Masalah ini dapat dikurangkan jika warga emas mengamalkan susu kaya dengan kalsium dan protein macam ESP.

Untuk wanita muda pula, ESP beri tenaga kepada anda disamping mengekalkan keanjalan kulit dan menghasilkan sel kulit yang cantik.

ESP & KOLESTROL

Ramai orang nak kurus , nak diet dan nak cantik tapi tak ramai yang jelas bagaimana nak kurus dengan sihat dan abaikan perkara penting . Salah satunya , tahap KOLESTROL dalam badan .

ESP Shaklee ni diperbuat dari kacang soya NON GMO . Soya adalah sejenis tumbuhan dan shaklee pilih protein dari tumbuhan kerana ia jauh lebih sihat dari protein haiwan .

Yang paling utama , protein tumbuhan tiada lemak dan tiada kolestrol ! Kolestrol jahat yang rendah dapat membantu peningkatan kesihatan jantung .

Orang lelaki sangat digalakkan untuk ambil ESP . Bukan saja untuk kesihatan otot malah kesihatan jantung juga . Risiko sakit jantung kepada orang lelaki lebih tinggi .

Berdasarkan kajian , pengambilan 2 hidangan bersamaan 25g ESP setiap hari yang konsisten selama 3 bulan dapat membantu menurunkan kolestrol !

Terbaik kan ? ESP bukan hanya membantu untuk mencantikan kulit dan kuruskan badan malah ESP juga dapat membantu kita menjaga kesihatan secara optimum .

Pastikan anda balance kan diet dengan pengambilan protein yang betul . Tambah protein dari tumbuhan yang terbukti terbaik , organik dan berkesan ni sekali juga okay

Kelebihan ESP Indeks Glisemik Yang Rendah

ESP Shaklee ni minum pagi2 untuk kurus je ke?

Sebenarnya banyak kebaikan yang boleh dapat bila shake ESP pagi2. Antaranya, Dapat cekapkan imun badan. Eh, ada kaitan ke protein dengan badan ni?

Banyak sebenarnya. Dan protein tu sendiri makanan kepada sel kita. Kita sendiri terdiri dari sel2 yang banyakk. Bila kita ambil protein baik macam ESP pagi2 dia bantu hasilkan tryptophan. Benda ni saintifik siket laa

Tryptophan ni bantu hasilkan melatonin. Haaa melatonin ni yang bantu dapat tidur lena tuu. Sebab tu cara bancuh, sukatan bancuh, cara makan sangat exclusive ikut pada keadaan badan seseorang. Dan, waktu malam ni badan kita aktif buat detox. Yaa, dalam badan ni Allah dah jadikan sistem detox kita. Suplimen dan pemakanan untuk bantu support nutrisi supaya sistem lebih optimum.

Itu juga salah satu sebab kenapa kena dapat tidur yang lena. Orang jawa panggil deep sleep. Tapi, hebat nya mak ayah ni kan dapat lena 2 jam pun siang tu boleh buat macam2 kerja lagi. So perlu sangat la nak ambil ESP ni bagi minum kan.

Selain dari vitamin C, Protein pun kena ambil tau untuk badan. Dah pernah cuba minum ESP belum tuu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *