dropship untuk student

Dropship Untuk Student 2023 ? Dropship adalah perniagaan di mana Anda menjual produk dari pembekal dan menghantarnya terus kepada pelanggan Anda, tanpa harus menyimpan stok produk di gudang atau rumah Anda. Ini boleh menjadi perniagaan yang bagus untuk pelajar atau pelajar kerana tidak memerlukan modal yang besar untuk memulakan, dan boleh dilakukan secara dalam talian dari mana saja dengan akses internet.

Berikut adalah beberapa tips untuk memulakan perniagaan dropship untuk student 2023

Temukan pembekal yang terpercaya

Pilihlah pembekal yang dipercayai dan mempunyai produk yang sesuai dengan pasar Anda. Anda boleh mencari pembekal di marketplace seperti Shopee, Tokopedia, Bukalapak, atau AliExpress. Pastikan untuk memeriksa pembekal reputasi sebelum bermitra dengannya.

Tentukan produk yang ingin dijual

Pilihlah produk yang mempunyai permintaan tinggi dan margin keuntungan yang cukup besar. Contohnya, produk kecantikan, fesyen, atau alat aksesori. Pastikan juga untuk melakukan riset pasar terlebih dahulu agar produk yang anda jual mempunyai permintaan yang tinggi.

Buat toko online

Anda boleh membuat toko dalam talian di platform seperti Tokopedia, Shopee, atau Bukalapak. Pastikan toko online Anda menarik dan mudah digunakan oleh pelanggan. Berikan deskripsi produk yang lengkap dan jelas, serta foto produk yang menarik.

Promosikan produk

Gunakan media sosial seperti Instagram atau Facebook untuk mempromosikan produk Anda. Buat kontena yang menarik dan relevan dengan produk yang anda jual. Jangan lupa untuk mengikuti tren dan mengikuti hashtag yang berkaitan dengan produk Anda.

Kelola pesanan dengan baik

Pastikan untuk merespon pesanan dengan cepat dan menghantar produk dengan cepat dan tepat. Berikan layanan yang baik kepada pelanggan sehingga mereka merasa puas dengan pembelian mereka.

Ingatlah bahawa perniagaan dropship memerlukan kerja keras dan kesabaran. Anda juga harus memperhatikan faktor keselamatan dan kepercayaan pelanggan anda dalam bertransaksi. Dengan konsistensi dan usaha yang maksimum, perniagaan dropship boleh menjadi sumber pendapatan yang menjanjikan bagi pelajar atau pelajar.

Situasi Biasa Bisnes MLM Shaklee

Memang dah biasa kita dengar, orang yang cari kerja, biasalah ada masalah macam ini kat bawah. Memang biasa, ada yang kerja part-time, ada yang nak cari duit lebih, dan sebagainya. Anda mungki salah seorang dari situasi di bawah.

1. Nak Cari Side Income Sebab Gaji Tak CUKUP 

Zaman sekarang ini, bukanlah nak salahkan sesiapa pun, bukan semua orang ada duit, gaji besar dan sebagainya. Itu belum lagi yang termasuk dalam kategori banyak hutang, yang boros dan sebagainya. Jadi, nak tak nak, nak cari side income lebih sikit. Paling koman pun, nak saving, nak setelkan hutang, bagus tuh setelkan hutang, susah nak masuk syurga nanti kalau hutang tak setel.

2. Malas Nak Keluar Rumah Lepas Balik Kerja 

Ye memang ada orang yang macam ini, penatlah, apalah dan sebagainya. Contohlah, lepas balik kerja, lepas tuh, nak cari side income, nak kena keluar rumah lagi. Badan boleh penat woo. Itu pun belum kira yang ada family lagi. Jawabnya memang takda masa nak tengok anak. Mungkin ada je anak dah tinggal kat nursery, pengasuh dan sebagainya. Jadi mungkin tercari-cari job yang boleh buat kat rumah je, takyah susah sangat nak pakai baju formal dan sebagainya.

3. Anda Lama Menganggur 

Memang ada yang lepas belajar, terus tak dapat kerja, terus malas kerja, duduk rumah, tak tahu nak buat apa, hadui. Katanya kerja tu tak sesuai ini tak sesuai dan sebagainya. Jadi banyak kali juga cuba kerja tu dan ini, last last apa pun tak jadi, duduk rumah habiskan beras je. Tengok tv, lepak mamak, malam tidur, makan, tak sedar badan dah macam panda.

4. Bosan Lepas Belajar

Biasanya budak-budak lepasan SPM, Diploma, Matrikulasi, bosan gila tak tahu nak buat apa. Balik-balik ada yang jenis lepak je, pergi jalan sana sini, habiskan duit mak bapak. Ada yang rajin pandailah dia kerja kat restoran segera, kerja dengan mak ayah dan sebagainya. Tapi memang ada yang bosan, habiskan masa main facebook, whatsapp memanjang.

Cara Mudah Jana Income Dari Rumah

Ada ke cara ini, ye memang ada, tapi mungkin anda memang suka business yang macam ini. Ciri-ciri business di bawah ini memang bagus untuk anda:

1. Tak Payah MODAL Sampai Beribu-ribu

Biasalah ini, anda semua pernah dengar, nak join sesuatu business, nak kena keluarkan beribu-ribu ringgit sampai kena buat loan, sampai kena korek duit saving anak dan sebagainya. Jadi lecehlah, sebab ada jugak sampai kena hingga 20 ribu, last-last produk pun tak laku.

2. Tak Payah Penat-Penat Nak Cari Orang

Bunyi macam pelik, ye betul, dalam dunia business ini, kita kenalah cari orang. Tapi bukan nya sampai kena paksa, buat temu janji, jumpa balik kawan sekolah lama, bentang projek kaw-kaw dan sebagainya. Lepas tu follow up gile-gile, sampai kena tarawikh kat rumah orang tuh. Anda tentu tak suka kan ? Jangan salah faham, hehhe, teknik business ni, kita tak yah cari orang, tapi orang tu akan cari kita. Best tak ?

3. Produk Yang Selamat dan Ada Kaitan Dalam Kehidupan

Ye ni sangat penting. Ada je business tak jual produk, dah labur, last-last produk tu tak makan, tak rasa kehebatan produk tuh, tak reti guna, tak relate dengan kehidupan, jawabnya tak menjual, jadilah macam business tipikal , cari orang tunjuk duit pelbagai. Lepas tu , anda takut jugakkan produk tah hapa-hapa, takda research, tak meyakinkan, rasa pelik, tak iktiraf pakar perubatan dan sebagainya.

4. Tak Payah Tunjuk DUIT BERKOPAK KOPAK

hehehe, bukan semua orang suka buat macam ini. Anda tak perlulah nak tunjuk duit pelbagai, tak perlu nak tunjuk income dalam bank. Jawabnya income tu bukan pun akaun bank anda, dan juga bukan duit anda, tapi DUIT boss anda. Takut duit tu terbakar, habis kena ganti balik

5. Tak Payah Tunjuk KERETA MEWAH

Hahhaha, ini satu lagi trending business yang mungkin anda sangat benci. Setiap benda je, nak tunjuk kereta, macam kereta anda tu power, mungkin beli pakai pinjaman je. Tapi anda tak suka nak menunjuk-nunjuk, sebab kereta pun takda. Jadi tak perlu takut pasal nak riak ke apa ke dan sebagainya.

6. Tak Payah Nak Penat Beratur Pos Produk

Hehhee, ini pun satu kerja lagi. Biasanya orang yang nak buat business dari rumah, jenis malas nak keluar rumah, nak beratur panjang dan sebagainya. Jadi, bagusnya, nak buat business, produk dah ada customer, lepas tuh, suruh boss atau syarikat tolong poskan untuk anda. Kan senang ?

7. Tak Payah Risau Upah Dropship Tak Terbayar

Memang banyak kes macam ini, ada yang buat dropship, affiliate, tapi komisen tak terbayar. Ada yang sanggup tipu dan sebagainya. Jadi, tentu korang nak satu syarikat yang betul-betul kukuh, yang boleh bayar komisen pengedarnya tanpa ada masalah.

8. Bangunan Syarikat Memang Wujud

Hehhe, ini yang ada masalah, nak rujuk lebih, nak tahu lebih info, boleh datang ofis syarikat yang sentiasa terbuka kepada orang awam. Jadi, memang company tu tulen, buat business secara legal di malaysia, dan bukannya ofis maya semata-mata.

9. Patuh Syariah

Hahaha, ini paling penting, business ini memang patuh syariah dan ikut konsep business dalam Islam, dan Halal. Produk pun halal dan bagus untuk kesihatan. 

10. Dapat Tunjuk Ajar Berterusan

Ye memang betul, korang join business, buat business, takkanlah tak dapat tunjuk ajar, takkanlah kena buat sendiri, lepas tu terkapai-kapai kemalasan, takda motivasi dan sebagainya. jadi mesti nak di ingatkan selalu. Tentu seronok kan dapat bimbingan percuma ?  dropship untuk student 2023

dropship untuk student 2023

KENAPA SHAKLEE PILIHAN DROPSHIP UNTUK STUDENT 2023 ?

Jika anda bertanya pada saya, saya pasti akan mengatakan ia merupakan pilihan yang hebat. Walaupun sudah 8 tahun, saya masih ingin melakukan perniagaan Shaklee. Ingin tahu mengapa ia begitu baik? Ianya disebabkan saya jatuh cinta dengan produk dan model perniagaan Shaklee. Ini bukan hanya tentang wang yang kita dapat, terdapat banyak kelebihan lain menjadi ahli Shaklee seperti:

RANGKAIAN PRODUK YANG LUAS

Kerana sesiapa sahaja dari segala peringkat umur termasuk kanak-kanak, warga emas, remaja, dan dewasa, tanpa mengira jantina, boleh mengambil produk Shaklee. Ia hebat, bukan? Oleh itu, kita tidak hanya tertumpu kepada satu kumpulan.

MODAL YANG SANGAT RENDAH

Hanya RM 35.00! Tidak perlu memohon pinjaman peribadi, tidak perlu meminjam dari ibu bapa atau saudara-mara.

TANPA RISIKO!

Kita tidak perlu menyimpan stok pada permulaan, pelanggan akan membuat pesanan dari sistem, dan kita tidak perlu menyimpan stok.

KECEMERLANGAN KEWANGAN

Pelajar, suri rumah, dan mereka yang ingin melakukan kerja sambilan juga boleh menyertai, dan sesetengah daripada mereka boleh mendapat pendapatan empat hingga enam angka sebulan. Seperti saya, sebagai suri rumah, saya memperoleh pendapatan empat angka, yang dapat membantu keluarga saya.

SISTEM SECARA ATAS TALIAN

Bahagian ini hebat kerana segala-galanya dari membuat pesanan hingga penghantaran dilakukan secara atas talian! Hanya klik-klik dan Shaklee akan membantu menghantar produk, hampir seperti dropshipping.

BANYAK MENTOR HEBAT

Setelah anda mendaftar, anda akan dibimbing oleh MENTOR HEBAT. Di sinilah motivasi dan kejayaan anda bermula.

PRODUK YANG BERKESAN DAN SELAMAT

Produk Shaklee dibuat dari bahan semulajadi dan organik. Mereka tidak mengandungi pewarna sintetik atau bahan sintetik. Mereka selamat digunakan dari umur 1 tahun ke atas.

HARGA AHLI

Setelah anda menjadi ahli, anda pasti akan mendapat harga ahli! Anda boleh menjimatkan sehingga 25%.

BONUS KERETA SEUMUR HIDUP

Banyak orang menyukai bahagian ini kerana kita hanya perlu mencapainya sekali dan kita akan menerimanya seumur hidup. Shaklee membayar dalam bentuk WANG TUNAI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *