Diet oh Diet .Badan sekarang kejap naik kejap turun.. tapi nk turun punya la susah nak maintain.  Nak turun punya la susah ..dah dapat turun sekejap pulak tu. huhuhu..

Tekad..serius tekad dengan diri sendiri. kena turun kan berat badan. segan dengan husband 🙁

Plan sekarang ni taknak pakai PB dah sebab malas.huhuuhuu..pagi-pagi nak kena bangun awal. sekarang pulak arreessa dah pandai bangun awal dari mama. so takde makna la nak bersiap sakan. make up, pakai tudung pun belasah je.janji pakai. huhuu.. tak boleh harapkan PB je kan kalau makan tak kontrol.maybe orang lain makan lantak sakan, pakai PB berat turun. Tapi lemak ainul ni memamg degil sangat kot. Pakai PB best sebab boleh fit kan badan.takpe nanti dah kurus boleh pakai kasi fit body 🙂

Sekarang ni, plan tak makan nasi. Sejak hari jumaat lepas dah berjaya tak makan nasi walaupun p kenduri, makan kat luar. Syukur husband support.Thank you sayang 🙂

Tapi confirm ke kalau tak makan nasi boleh kurus?? kalau boleh mcmmana dengan Arreessa?? yelah ainul masih breastfeed kan dia. kalau makan nasi susu akan pekat , kenyang..

Solusi sekarang adalah ini :-

ESP

ESP ni apa?? ESP ni sejenis protein. Kalau kita diet , maybe ada tisu-tisu dalam badan yang hilang.so kita perlu protein untuk bina baik tisu-tisu tu. at the same time, esp ni bg kita kenyang. macam herbalife jgak tapi HL mahal. tak mampu nak beli. ESP ni murah jee.. lagi 1 yg best sebab ESP boleh campur dengan air apa-apa.janji air sejuk. kalau nak telan mcmtu je tekak tak lalu. so campur dengan susu dutch lady ni.pehh sedap 🙂

Meh la try esp ni…. memang bagi kenyang.susu pun pekat.i likeeeee

33 KEBAIKAN ESP SHAKLEE

1- Cerahkan kulit
2- Hilangkan jeragat
3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4- Bantu mempercepatkan penyembuhan luka
5- Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
6- Anjalkan payudara
7- Anjalkan punggung
8- Atasi gastrik dan pedih ulu hati
9- Mengatasi lesu
10- Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
11- Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
12- Mencantikkan kuku
13- Menghaluskan tumit pecah
14- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa
15- Meningkatkan kualiti susu ibu – lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
16- Meningkatkan pengeluaran susu – protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
17- Pengganti sarapan dan supper
18- Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
19- Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
20- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
21- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
22- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
23- Rendah lemak, tanpa kolestrol
24- Membantu mengurangkan risiko kanser,
25- Bertindak sebagai antioksidan,
26- Menguatkan sistem imun tubuh,
27- Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
28- Memelihara kesihatan jantung
29- Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
30- Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
31- Membantu merendahkan paras kolestrol,
32- Mencegah osteoporosis
33- Membantu pembentukan sel-sel baru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *