Diet Cara Rita Rudaini Janda Hot Kurus Cantik ? Alhamdulillah, esok raya haji, harini berdoa wukuf di arafah, jom berdoa, mana tahu korang rezeki kahwin dapat  janda cun macam Rita Rudaini. Hahhaa, ini soalan baik punya. Pelakon terkenal nih, penuh gosip dan macam-macam lagi.

Dia memang ada produk sendiri, tapi paling ketara ialah bab dia makan shaklee, tanpa berselindung lagi. Ada satu gosip,  seorang janda hot pun  makan shaklee, tapi betul ke ? Takpa kita fokus kepada kecantikan Rita Rudaini.

Rita Rudaini Telan VIVIX ?

Nak diceritakan, banyak geng geng shaklee berjaya tangkap screenshot gambar dia promote Shaklee kaw kaw. Dia siap beli meal shakes dulu dengan seorang SID nih. Lepas tuh dia selalu  jugak buat pose manja dengan VIVIX. hoo, Jadi, kenapa VIVIX ? bagus sangat ke untuk kulit cantik kekal remaja nih ? Cuba baca kat bawah nih.

  1. Membantu melindungi dan membaiki DNA – Kandungan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA. Setiap hari, sel-sel tubuh badan kita diserang oleh hampir sejuta agen yang mampu merosakkan DNA kita. Ia mampu merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan ‘typo’ (kesilapan susunan DNA dari yang asal) yang mana ini boleh mengganggu fungsi sel. Vivix mengandungi resveratrol iaitu sejenis anti-oksidan yang sangat hebat dan terbukti membantu melindungi DNA dari terus rosak. Pada masa yang sama membetulkan sel-sel yang telah rosak.
  2. Pengawalaturan gen – Kerosakan dan kecacatan DNA boleh menyebabkan kemerosotan umur pada tahap sel. Dalam satu penemuan utama ramuannya,Vivix membantu mengaktifkan satu sistem pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan terus pada tahap sel.
  3. Biogenesis Mitokondria – Mitokondria sangat penting dalam penghasilan tenaga yang diperlukan oleh sel. Mitokondria merupakan penjana tenaga dalam tubuh. Apabila jumlah mitokondria berkurangan, kecekapan sel badan dalam menghasilkan tenaga juga berkurangan. Salah satu kelebihanVivix adalah ia menggalakkan biogenesis (penghasilan baru) bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi seperti yang diperlukan oleh sel.
  4. Melambatkan pembentukan protein AGE – Pembentukan dan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan pada tahap sel yang mengganggu kekuatan dan jangka hayat sel. Ramuan Vivix yang mengandungi 10x ganda resveratoral (kandungan unik dalam Anggur Muscadine) sangat membantu melambatkan pembentukan protein AGE itu tadi.

Kandungan utama vivix

1. Muscadine Grape – Mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, ia juga bertindak sebagai anti virus dan anti-bakteria

2. Purple Carrot – Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung

3. Elderberry (Sambucus Niagra) – Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman

4. Polygonum Cuspidatum – Melambatkan proses penuaan,merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah,mengurangkan berat badan

Kebaikan VIVIX

Vivix bukan sahaja memberi kesan baik kepada pesakit kronik seperti Diabetes, Jantung, Kanser dan lain-lain lagi tu..tetapi sangat bagus diamalkan setiap hari untuk kekal sihat dan bertenaga. Bonus yang boleh dapat kembali awet muda. Tak percaya? Meh kita review semula antara Kebaikan Vivix:

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk – merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok – angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

Rahsia kecantikan diet cara Rita Rudaini

nampaknya rahsia kecantikan Rita Rudaini ialah, Rita pengamal setia suplemen kolagen! Walau dah ada RS Collagen, tetap juga ambil Shaklee Collagen Powder!

Tak dinafikan, suplemen kolagen memang penting buat wanita. KOLAGEN ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi, dan saluran darah.

Apakah fungsi 2 vitamin Shaklee pilihan Rita Rudaini ini untuk kecantikan wanita?

Khasiat Kolagen Shaklee:

(1) Anti Penuaan  – mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus.
(2) Menghidratkan – melembapkan kulit, kurang rasa kering dan kulit terkupas pada muka.
(3) Mengembalikan keanjalan kulit – meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
(4) Melicinkan – Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
(5) Menyubur – Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
(6) Mencerah – Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
(7) Menegang – Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Khasiat GLA Complex Shaklee:

# Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Membantu meningkatkan kesuburan (untuk yang cuba HAMIL)
# Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
# Membantu dalam menangani menopus
# Membantu mengecilkan cyst (ovarian cyst & breast cyst)
# Menguatkan kuku dan rambut
# Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
# Membantu menangani ekzema
# Mengurangkan jeragat
# Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
# Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
# Menguatkan imuniti tubuh
# Memperlahankan proses penuaan
# Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
# Mengawal kencing manis dan darah tinggi
# Mengawal kolesterol

Tips Kecantikan Diet Cara Rita Rudaini

1.    Minum banyak air
Bukan air coke atau air berperisa seperti kopi dan teh tapi air suam atau air mineral! Dengan minum banyak air bersih dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. Senang bukan?.

2.     Bersenam
Baik utk kesihatan..elok utk rohani! Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam…lepas bangkit tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah.

3.    Jangan merokok.
Merokok merosakkan kulit dan juga menjejaskan kesihatan. Semua orang tahu tu..jadi kenapa nak merokok? Nak kuruskan badan? Kurus sebab merokok hanya kerana badan kita dah berpenyakit, jadi kuruslah! Jika org memilih antara sihat dan berpenyakit..pasti org lebih nak sihat, kan?

4.    Tidur yg cukup
Jgn asyik berjaga waktu malam…tak elok tu. Waktu malam kan dikhaskan utk tidur?Tak cukup tidur akan membuat anda kelihatan lebih tua dan mata lebam.

5.    Rehatkan kulit tanpa sebarang mekap
Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Kulit juga perlu bernafas! Jgn biarkan sisa2 mekap melekat di muka ketika masuk tidur. Rajin-rajinlah cuci muka. Kat rumah..tak payahlah sapu itu ini…cukuplah dgn wajah yg bersih

6.    Makan yg cukup tapi bukan berlebihan.
Jgn sebab nak kurus, anda rela berlapar setiap hari.Cara yg baik, makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang. Makanan memberikan tenaga dan vitamin yg diperlukan badan tetapi jeling-jelinglah makanan anda. Pastikan ia menu sihat dan bukan penuh lemak atau junk food dan fast food semata-mata.

7.     Manjakan diri
Luangkan masa utk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah! Tak semestinya di salun..anda juga boleh memanjakan diri dengan melakukan sendiri di rumah.Jika rajin..cari pelbagai jenis bunga yang wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri untuk mencantikkan tubuh badan.

8.    Elakkan stress.
Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan.

Jom order SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

sumber: fatinsoho , danishdamiadaris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *