cinch vs esp

Cinch vs ESP ? Alhamdulillah, tentu sekali ramai yang seronok bila tiba bulan puasa, tentu sekali ambil kesempatan nak kuruskan badan. Tapi ada juga yang dah siap siap ambil ESP nak bertenaga, dan juga minum Cinch bagi badan kurus. Soalannya mana lebih bagus ?

Esp Shaklee Yang Banyak Manfaat

Boleh lah dikatakan, ESP ialah hot produk Shaklee. Di Malaysia ni ramai yang berjaya dan puas hati dengan khasiay ESP. So apa yang special sangat ESP ? Namanya pun ialah Energizing Soy Protein. Khasiat soy protein ini bagus, ianya stimulate otot otot supaya bertenaga dan badan kita rasa cergas. Selain itu korang boleh baca sendiri manfaat lain, nak cantik, nak kurus, nak susu banyak, dan macam macam lagi.

Rendah Indeks Glisemik

Hahaha memang pakar dah syorkan makanan yang rendah indeks glisemik untuk berpuasa. Apa kelebihannya ? Kiranya indeks glisemik ni ialah berapa kandungan gula dalam sesebuah makanan. Bagi minuman yang rendah glisemik macam ESP bagus diamalkan, ianya tidak melepaskan tenaga secara banyak dalam jangka masa yang panjang.

Apa Kelebihan Cinch Shake ?

Cinch lain pulak, ianya dicipta khas untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan. Kalau nak kurus masa bulan puasa ni bagus ambil cinch. Leucine dalam cinch membantu menjaga jisim otot. Tahu kenapa ? Sebab ototlah yanh berfungsi meningkatkan kadar metabolisme, seterus membantu membakar lemak.

Boleh tak ambil dua dua sekali ? 

Boleh tiada masalah. Ramai juga yang suka campur esp dan cinch. Tapi mesti ingat tentang diet protein. Jangan berlebih sampai mudarat. Bahaya tuh.

Cerita Pasal Diet Protein Shaklee

Salam sejahtera semua, apa khabar, kelab blogger jutawan shaklee tentu ramai dah buat entry pasal protein, saya je lambat sikit. Hoo, takpa, hari ni, nak share sikit diet dengan protein. Hoo, kalau korang baca pasal ESP shaklee, mesti tahu best kan ? Diet Atkins pun ramai dah berjaya kan ? hoo, takpa, jom baca lagi pasal diet nak kurus dengan protein.

kurus dengan protein

Kepentingan Protein

Bila sebut pasal protein, semua orang tahu, yang protein sangat  penting untuk kesihatan badan. Semua sel , pembentukan sel baru perlukan protein. Jadi, boleh dikatakan jugak protein ialah elemen penting dalam pembentukan kolagen, yang menyokong kuat sistem badan kita, selain dari bagi muka cantik berseri-seri. Jadi, kalau nak diceritakan, kalau tak cukup protein, mengundang masalah seperti:

  1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  3. Liver (penyakit hati)
  4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  12. Irritability (Badan menggeletar)
  13. Fatigue (Letih lesu)
  14. Weakness (Lemah)
  15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Bahaya Terlebih Protein

Kalau kita rasa protein lebih bagus, tapi ada yang kurang bagus bila diet kita tak seimbang. Lagi-lagi protein, karbohidrat dan lemak tidak seimbang. Satu masalah besar protein terlebih adalah ketosis. Hoo, yang sebabkan metabolisme protein yang berlebihan, dan boleh menyebabkan masalah lain , lagi lagi masalah buah pinggang. Beberapa pendapat mengatakan, diet tinggi bagus jika sumber protein itu  adalah yang terbaik, dan bukan dari protein haiwan, yang juga membawa risiko kepada kanser. cinch vs esp

protin terbaik

Energizing Soy Protein (ESP) : Protein Shaklee Terbaik

Alhamdulillah, Dr shaklee dah buat ESP, protein dari soy bean, kacang soya non gmo yang pertama di dunia, memang terbaik, dan sangat  sihat. ESP shaklee banyak kelebihan, selain bulan sembilan nih ada promotion beli 6 percuma 1, jangan lupa protein shaklee bagus, dan banyak manfaatnya. Ramai orang sukakannya. Bagus untuk

  1. Badan bertenaga
  2. Kulit cantik
  3. Banyakkan susu badan
  4. Kuruskan badan
  5. Badan anjal
  6. Bagus untuk kanser usus
  7. Pulihkan parut
  8. Bagus untuk ibu hamil
  9. Ibu berpantang
  10. Resdung

Boleh refer ramai orang sekarang sukakan protein shaklee nih, kalau nak rajin  lagi, boleh baca lagi beberapa fakta menarik tentang soya shaklee, kena bacalah kat  blog nih, selongkar mana yang boleh ok ?

cara minum esp shaklee

Macam Mana Nak Rasa Sedap Minum ESP ?

Kalau nak rasa sedap, dan berkhasiat, kita boleh buat resepi yang ada, kalau nak best, buatlah dengan strawberry, pisang atau buah-buahan yang korang rasa suka. Ada yang suka campur dengan cinch shaklee barulah best. Video di bawah adalah dua resepi terbaik dari puan Ainul Mustafa, memang sedap, jom cuba, so takdalah bosan sangat kalau rasa minum ESP nih, bukan semua sukakan rasa vanila, tapi anda boleh buatkan ianya sedap dengan mencampurkan makanan atau buah-buahan lain yang berkhasiat lagi sihat.

Testimonial ESP Shaklee

Jom kita layan gambar gambar terbaik orang yang rasa bestnya minum ESP shaklee, sambil tambah lagi produk shaklee yang lain. Memang best sangat, hooo, marilah kita minum ESP menjadi comel seperti orang orang yang terbaik di bawah ini.

cara kurus dengan esp
cinch vs esp
cinch vs esp testimoni
susu banyak cinch vs esp
testimoni body lawa shaklee
esp shaklee parut
masalah berat badan

Testimoni Set Kurus Shaklee 

Shaklee merubah impian menjadi kenyataan……

Masalah kegemukan memang menghantui diri saya sejak dari zaman remaja hinggalah kepada umur 30 an ni….Pelbagai ubat-ubatan, murah dan mahal telah saya cuba…termasuk slimming center yang memakan ribuan ringgit….berat memang la turun tapi sekejap jer, bila makan je berat naik balik…sampai saya jadi takut hendak makan….susah hati….tekanan darah tinggi pun melambung2 bila badan naik ni…..tapi sekarang semua tu takde masalah lagi…Shaklee telah menjadi penyelamat kepada saya……Herblax, Alfafa, Omega, Lecithin dan esp membuatkan saya sentiasa tersenyum……sambil slimkan badan kulit pun jadi cantik……ubat darah tinggi pun saya dah tak ambil lagi sejak ambil supplement ni……toxin dalam badan pun dah takde…….walaubagaimanapun saya masih belum berpuas hati dengan berat ni lagi…..insyaAllah, dengan Shaklee saya tak perlu risau lagi……berat 89 tapi saya hilang inci yang sangat banyak…..Alhamdulillah…….

JOM ORDER ESP SHAKLEE

Kalau rasa menyesal tak makan shaklee, baik order sekarang, sebab sekarang pun ada promotion, lagi baik tekan link di bawah, atau nak lebih best, hubungi kami sekarang. Jangan biarkan diri anda diselubungi kemurungan kerana dikutuk rakan sekerja, jom minum ESP. cinch vs esp

ESP Shaklee Untuk Kurus

Dah lama tak cerita bab ESP untuk kurus nih, hohoo, apapun, semuanya sekarang ni masih bengang dengan Israel sebab serang Gaza. Oklah, takpa, untuk hari ini, jom ulangkaji sikit bagaimana ESP shaklee boleh membantu untuk kuruskan badan. Hoo, simple je tips ni dari saya.

ubat kurus cinch vs esp

Protein Penting Untuk Badan

Oklah bila mana nak kuruskan badan ni, bagusnya ialah kita perlukan protein. So kenapa protein, sebabnya protein penting untuk membentuk otot. Dalam ESP Shaklee juga ada Leucine, yang ini membantu badan kita menjaga jisim otot, dan seterusnya otot ini yang meningkatkan metabolisme badan, dan bila jisim otot ada, metabolisme kuat, barulah boleh membakar lemak.

Bagaimana Kalau Berpuasa ?

Alhamdulillah, seperti yang saya kata tadi, semasa puasa, badan kita ni metabolisme dah menurun. So bila tak makan, akan berlaku juga penurunan berat badan. Baguslah, tapi jangan terpedaya. Sebab yang turun itu ialah jisim otot, sebabnya bila dah puasa, jisim otot akan lemah. Jadi lemak tidak terbakar. Sebab itu kita perlukan perlindungan otot, dan di sini pentinganya fungsi ESP itu.

Kawalan Kalori

Apapun, bila tak puasa, masa berbuka, sahur dan sebagainya, perlulah diingatkan, setiap makanan yang kita ambil itu ada jumlah kalori. Jadi pentingnya ambil kalori mesti cukup, dan tak boleh lebih dan tak boleh kurang sangat. Kurang sangat jadi lemah, lebih sangat menggemukan. Jadi perlu faham konsep kalori ini. Boleh baca lebih lanjut tentang kalori di sini.

Bahaya Terlebih Protein

Apapun, protein intake kena jaga, jangan sampai terlebih. memang diet protein  bagus, tapi nak lagi bagus, ikutlah segitiga permakanan. Bahaya diet protein kalau tak terkawal, boleh menyebabkan badan berangin, rosakkan buah pinggang dan sebagainya .

Perbezaan Dengan Cinch

Tiada masalah pun, dibuktikan dua dua produk bagus dan mampu, membuatkan badan anda cun melecun kalau anda rajin. Tapi kena ingat juga, Cinch Shake shaklee lebih special, formula Leucine yang rahsia, dan memang kajian dibuat, orang nak kurus ni kena cukup zat, jadi Cinch direka khas untuk kuruskan badan, ada macam macam vitamin dalam Cinch.

Lagi Kebaikan ESP Shaklee

Kalau nak cerita tentang kebaikan ESP shaklee ini, hooo banyak juga, antaranya yang paling popular tentu sekali pasal para ibu yang suka kulit cantik, bertenaga, dan paling cool buat susu badan banyak. Jadi sebab nak jimat punya pasal, ramai ambil ESP shaklee, RM 150 je, berbanding dengan Cinch yang berharga RM 173. Oklah, amacam, best tak ? Nak lagi best, korang refer kat koleksi testimoni ESP .

Senaman Senaman

Kalau nak bagus, apapun paling basic ialah senaman, dan jaga makan. Senaman mesti buat, kalau tak buat angkat berat main futsal, cubalah buat kerja rumah sikit, basuh rumah, cuci rumah atau bermain dengan anak, dan jangan main galaxy tab je lebih, cuba main kejar kejar, confirm banyak kalori terbakar. !!!! cinch vs esp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *