vivix shaklee strok

Cecair Ajaib Rawat Strok. *Bagaimana Vivix Membantu Kurangkan Risiko Stroke*

Masalah Strok

Ok sebelum kita cerita pasal Vivix, kita kena tahu dulu bagaimana stroke boleh terjadi.

》Stroke atau ada yg panggil angin ahmar berlaku sebab apa?
》Main nya: Otak tidak dapat bekalan oksigen! (So ingat point ni)

Bila otak tidak mendapat bekalan oksigen, akibatnya:
Tisu otak rosak 》 Lalu mati 》Akibatnya fungsi otak akan hilang
Dari mana oksigen ni dapat?
Bekalan oksigen ini dibawa oleh salur darah.
Kan darah bawa nutrients & oksigen ke seluruh badan.

So kalau oksigen tak sampai ke otak, there must b something wrong dgn salur darah kita!
Ada 3 sebab bekalan oksigen tidak sampai ke otak:
*1) Salur darah tersumbat (trombosis)*
*2) Salur darah menyempit (stenosis)*
*3) Salur darah pecah*
Strok ni punca utama yang ketiga bagi kematian di Malaysia …
So bukan main2 sakit stroke ni!
Bila seseorang kena stroke, apa yg akan terjadi?
– pengsan/ tidak sedarkan diri
– lemah sebahagian anggota badan
– mati atau cacat kekal

Detect Simptom Strok

Actually sebelum stroke tu jadi, kita boleh detect dulu simptom2 nya.
Antaranya:

1) Rasa kebas atau lemah tiba-tiba kat muka, lengan, ataupun kaki especially kalau rasa kat 1 bahagian je (kiri atau kanan badan)
2) Tiba-tiba rasa susah nak telan
3) Bila bercakap, susah nak faham!
4) Tak boleh melihat sama ada dengan sebelah mata atau kedua-dua belah mata.
5) Jalan tak stabil, pening, hilang keseimbangan badan
6) Sakit kepala yang teruk lepas tu muntah!

So guys, kalau kita berhadapan dgn keadaan ni, buat action ni *FAST*
*F = FACE*:
》Minta orang itu senyum. Tengok, ada bahagian muka yg jatuh tak?
*A = ARMS*:
》Minta orang itu angkat dua-dua tangan dia. Jatuh ke bawah balik tak?
*S =SPEECH*:
》Minta orang itu ulang semula satu ayat mudah. Dengsr jelas atau x?
*T untuk TIME*:
》Kalau ada, cepat2 bawa ke hospital

Punca Salur Darah Rosak ?

Ok so apa yg paling penting korang kena tahu adalah:
1) Sebab salur darah kita rosak
2) Bagaimana nak sihatkan balik salur darah
Punca salur darah rosak adalah disebab inflammation atau keradangan.
Keradangan ni boleh terjadi akibat serangan radikal bebas
Serangan radikal bebas datangnya dari:
1) Stress
2) Merokok
3) Kolestrol jahal LDL
4) Pemakanan
5) Pencemaran
…. dan banyak lagi

Biasanya mereka di bawah adalah high risk utk kena stroke:
1) Pesakit darah tinggi
2) Perokok
3) Penghidap kencing manis
4) Obesiti
5) Pesakit jantung
6) Alcoholic
Ada 2 cara yg Polifenols bantu :
*1) Polifenols halang keradangan dari berlaku*
*2) Polifenols repair & renew sel di salur darah*

Just nak share balik dgn korang.

Tahu x, Landmark Study telah membuktikan pengguna Vitamin Shaklee punyai risiko *kencing manis*, *stroke* & *sakit jantung* yanh sgt2 rendah compare pengguna jenama vitamin lain atau yang tak ambil apa2 supplement!
Landmark study ni guna blood sample tau .. and cara dijalankan:
1) Guna double blind study (p Google apa ni)
2) Then peer review
3) Then publish di high impact jurnal

Landmark study ni bukan main soal kaji selidik ke apa … ala2 personality test tu ?
Ni dilakukan oleh Dr & university
Dlm Landmark study 》 specific utk kencing manis
Ia tunjuk … those yg ambik supplement jenama lain atau tak ambik apa2 supplement.. incident kencing manis lagi tinggi dr yg mkn Shaklee!
Other supplement: 11%
Yang x mkn supplement: 8.5%
Pengguna Shaklee: 3%

Other supplements 》 kemungkinan not pure & ada banyak gula
Sebab tu paras gula naik mendadak lepas consume.
So dari dok mkn supplement yg tiada klinikal study ni, baik lah x yah ambik apa2 supplement.
At least kurang sikit risiko kencing manis

Orang yg ada kencing manis ni, risiko nk kena strok adalah *1.5 kali ganda* dari org yg xde kencing manis.
Kencing manis 》insulin bermasalah 》gula dlm darah jadi tinggi 》Jadi gumpalan lemak dlm darah 》akibatnya saluran darah ke leher, ke otak jadi sempit atau tersumbat 》
*STROKE*!

Orang yg xde stroke:
– vivix as anti keradangan utk salur darah
Orang yang dah kena stroke:
– vivix bantu elakkan lebih bnyk keradangan di tempat lain yg menyebabkan stroke makin teruk
vivix bantu baiki salur darah yg telah rosak

Kenapa Vivix Terbaik & Apa Istimewanya Vivix?

Kenapa Vivix terbaik? cecair ajaib rawat strok ? Saya yakin ramai yang tertanya-tanya atau musykil kenapa Vivix dikatakan yang terbaik dalam membantu menyokong kesihatan berbanding suplemen lain di pasaran?

Apa istimewanya Vivix Shaklee ni? Kenapa harganya hingga mencecah RM475.00 sebotol? (WhatsApp saya jika anda mahu tahu bagaimana anda boleh mendapat diskaun untuk membeli Vivix). Hebat sangatkah Vivix? Ya, Vivix memang satu-satunya suplemen seumpamanya di pasaran. Mengapa?

Kerana ia sudah dipatenkan khusus hanya untuk Shaklee. Ini bermakna tiada produk lain atau jenama lain yang boleh meniru atau menggunakan formula yang sama seperti Shaklee gunakan untuk menghasilkan Vivix. Jom baca kenapa Vivix terbaik, apa keistimewaan dan kelebihan Vivix Shaklee

PERBEZAAN SHAKLEE

Dalam kajian makmal, bahan Vivix® telah terbukti memberi kesan kepada 4 mekanisma utama penuaan sel.

3,000 GELAS WAIN MERAH

Pengambilan Vivix selama 30 hari Vivix memberikan jumlah resveratrol setara dengan 3,000 gelas wain merah. Satu hidangan harian memberikan jumlah resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wain merah.

10 KALI LEBIH BERKUASA

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah terbukti 10 kali ganda lebih kuat berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan mekanisme utama penuaan sel.

EKSKLUSIF KEPADA SHAKLEE

Para saintis Shaklee telah bekerja selama bertahun-tahun untuk mencipta dan mengasingkan profil unik polifenol yang ditunjukkan dalam kajian makmal untuk memerangi penuaan selular (sel).

Hanya Shaklee menggunakan proses pengekstrakan yang eksklusif dan paten untuk mendapatkan spektrum penuh polifenol pekat ini, mengasingkan bahan-bahan utama daripada bahagian-bahagian anggur yang paling bioaktif.

Shaklee bukan sahaja memfailkan pelbagai paten untuk melindungi inovasi ini, tetapi Shaklee juga memastikan bahawa kami akan mempunyai keseluruhan output penanam terbesar dan terbaik dari salah satu ramuan utama untuk 20 tahun ke depan supaya Shaklee dapat memberikan manfaat eksklusif ini kepada anda.

Kenapa Vivix Shaklee Terbaik ?

100% SEMULAJADI, PATEN PENDING

Beberapa paten telah difailkan untuk melindungi inovasi ini. Tiada perisa tiruan, warna, pemanis, atau bahan pengawet telah ditambah.

Perbezaan Shaklee ™

Melawan Penuaan Selular

SENTIASA SELAMAT
  • ✔ Lebih daripada 2,000 ujian keselamatan dan kualiti telah dijalankan semasa penghasilan Vivix
  • ✔ 100% semulajadi; tiada perisa tiruan, warna, pemanis atau bahan pengawet ditambah
  • ✔ Tiada bisphenol-A yang digunakan dalam pembungkusan
SENTIASA BERKESAN
  • ✔ 3,000 gelas wain merah: Bekalan 30 hari Vivix memberikan jumlah resveratrol setara dengan 3,000 gelas wain merah
  • ✔ Lebih daripada 2,500 penerbitan: Hanya satu daripada bahan di Vivix yang telah dirujuk di lebih daripada 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian oleh Harvard University, National Institutes of Health, dan Institut Kanser Kebangsaan
  • ✔ Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan kepada empat mekanisme utama penuaan selular (sel):
  • Kerosakan DNA
  • Pengawal selia genetik
  • Penurunan pengeluaran tenaga selular (sel)
  • Pengumpulan protein AGE
  • ✔ 10 kali lebih berkuasa: Ramuan Vivix adalah 10 kali ganda lebih kuat berbanding resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme penuaan utama
  • ✔ Paten pending, eksklusif kepada Shaklee ALWAYS GREEN
  • ✔ Pembungkusan yang boleh dikitar semula
  • ✔ Dakwat (untuk label) berasaskan soya
  • ✔ Tiada ujian keatas haiwan

Saya yakin persoalan kenapa Vivix terbaik sudah terjawab disini dan saya yakin anda sudah bersedia untuk dapatkan Vivix kerana anda sayangkan kesihatan anda bukan? cecair ajaib rawat strok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *