slimming with shaklee

Cara Dapat Body Cantik ? Alhamdulillah, dah 17 hari kita  puasa, kalau dah berjaya turunkan berat badan, memang bagus korang, tahniah semua. Tapi harini , ada pula bertanya di google, macam mana nak dapatkan body yang cantik, hmm, macam Kim Kardashian atau macam Siti Saleha, atau macam Rozita Che Wan ? Tak pun geng abam sado kita ? Hmmm oklah, nak senang jom kita baca sikit entry blog sebelum ini, senang korang nak tahu tips dia.

Tips Buah Dada Menawan

Masa ini sibuk cerita tips SEO buah-buahan tempatan, hahah, tapi betul, bila cerita bab estrogen, pembesaran buah dada, haih, sekarang ni bulan puasa, hahaha, tapi takpa, korang klik je link yang diboldkan tuh, untuk membaca lagi, janji ori, jangan plastik atau silikon.

Rahsia Kecantikan Rozita Che Wan

hhahaha, yang ni masa dia tak pakai tudung dan suka sangat menonjolkan kehebatannya. Lepas dah kahwin ada anak dah bagus sikit. Tapi jangan tertipu ye, rozita che wan tak ambil shaklee, tapi adik dia, ambil, hehehe.

Petua Abam Sado

hahaha, kena tahu suplemen terbaik untuk abam sado, berketul-ketul badan, so apa yang diorang makan ye, oklah, nak tahu senang je, jom study sikit pasal suplemen yang bagus untuk bina badan, orait, jom baca, klik je

Ambil Cinch Shake

hahaha, yang ni paling cool, oklah, cari paling sempoi dari Shaklee, oklah, jom baca kebaikannya. Yang ni nak sihat kurus cara sihat. Oklah, takpa, nanti korang klik, kalau nak try, rasanya sedap ada tiga rasa.

Jangan Makan Nasi 

Hhahaha, ini tips kevin zahri, boleh je makan nasi, tapi segenggam je ok ? Oklah, ini entry lama, masa tuh aku suka sangat bab diet. Oklah, jom baca beberapa tips yang aku tulis dulu, masa mula mula nak aktif join shaklee, yehaa,

TURUN BERAT VS TURUN LEMAK ?

Saya sengaja timbang berat sebelum pergi solat jumaat dan selepas pergi solat jumaat. Cara pergi ? Naik BASIKAL !!! Yes, tengah hari naik basikal di area setia alam nih. Dah dua kali naik basikal. Hahahha. Saya buat eksperimen menggunakan XIAOMI body analyzer. Post sebelum nih ado

Cuba tengok sebelum dan selepas. Yang sebelum tuh markah 87 , selepas balik solat jumaat markah 85. Berat sebelum pergi ialah 61kg, balik hilang 0.3kg.

Sebelum : 61kg, 87pt
Selepas : 60.7kg, 85 pt

Apa yang berlaku, biasanya lepas bersenam, tenaga banyak guna dari otot, lepas tuh air berkurang sebab panas. Hadoi. Jadi nak cakap, ada beza turunkam berat badan dan bakar lemak. Siapa yang obesity, BMI atas 30, baguslah fokus turun berat dulu. Banyak buat Intermittent Fasting.

Siapa yang dah dapat BMI cantik, bolehlah fokus bina otot, dapatkan score yanh csntik dengan bakar lemak. Oklah itu sahaja penelitian , ada tips tak nak score markah nih naik above 90 ? cara dapat body cantik

cantik dan langsing

Bila cerita pasal petua awet muda dan langsing ni,

banyak sebenarnya tips dalam blog ni, korang kena korek sikit cerita-cerita lama, semestinya memang hangat lagi menghangatkan. Kalau korang baca, tentu boleh gelak pun ada, hahhaa. Oklah, nak selongkat sikit rahsia dalam blog nih, apa bendalah yang aku tulis sebelum ni, dah boleh jadi tips kepada generasi baru, yehaaa.

Makan Sikit

Tips diet ini memang berkesan, kalau nak sihat dan rasa awet muda. Bak kata kevin zahri dulu, kena jaga sikit makan nasi. Bukan tak boleh makan, tapi kena kawal. Ini semua banyak dilakukan oleh geng geng berjaya. Memang tak dapat dinafikan atok Ainul dulu pun jaga makan, memang ada adab bila nak makan, insyaallah awet muda, tapi kalau dah ajal, memang tak boleh buat apa.

2. Jangan Tidur Waktu Siang 

Ini semua tips dari arwah Aziz Satar, dia yang kongsikan tips ni, tapi kalau dah sakit, dah malas, memang rajin kita tidur, lagi hari minggu, kekadang tidur, bangun lambat. Seeloknya, kalau mengantuk sangat, jangan baring, duduklah tidur, malam karang nanti baru baring sepuas-puasnya.

Ikut Rozita Che Wan Diet

Hahaha, rozita che wan lagi jaga diet, hahah, kalau rajinlah, nak body macam dia tuh, kena usaha sekuat yang mungkin. Tapi dulu dia suka sangat pakai ketat-ketat menunjuk-nunjuk, sekarang dah ok sikit. Jadi boleh baca tips Che Ta yang aku simpulkan sebelum ini.

Ambil VIVIX

Ini memang terbaik, selepas dah jaga makan, diet, senaman, main bola sepak dan sebagainya, apa kata korang boleh ambil supplement awet muda VIVIX nih, bagus untuk DNA korang, memulihkan dan memberi tenaga hingga ke peringkat sel, baca lagi entry pasal vivix nih dalam blog aku.

Follow Blog Diet Diet Sihat

Hhahaha, ini bukan tips, ini promotion nama nya, dalam blog nih, banyak tips ada, tips nak buat business, tips nak beli produk shaklee, dan macam-macam lagi. Banyak cerita buah-buahan tempatan pun ada, ok, follow jangan tak follow, tips awek cun cantik gebu pun ada.

tinggi gula

Jus Buah Tinggi Gula

Zaman kemajuan nih, semua orang kata minum jus buah bagus untuk kesihatan. Macam-macam resepi buah ada, campur itu ini dan macam-macam lagi. Tapi hari ini saja nak beringat sikit tentang kandungan gula dalam buah. Jus buah pun kekadang campur gula kasar nak bagi sedap.

MASALAH KETAGIHAN GULA

Memang kita nak rasa sedap, kita campur gula, tapi bukan semua gula boleh campur je. Kalau korang rajin baca white sugar nih, semua cakap white sugar memang bahaya, sampai kata macam-macam penyakit ada. Gula dikatakan pencuri tenaga, gula sebabkan diabetes, dan gula boleh lemahkan antibodi kita. Ada satu buku best bertajuk  ” Lick the Sugar Habit: Sugar Addiction Upsets Your Whole Body Chemistry ” hasil penulisan Dr Nancy Appleton menceritakan tentang masalah addict gula dan cara mengatasinya.

DIET GULA UNTUK PESAKIT DIABETES

Satu cara mudah nak buat jus sihat ialah jangan campur gula langsung. Alternative lain kata guna gula stevia, gula organik, takpun gunakan gula yang memang dah semulajadi dalam buah tersebut. Lain pulak dengan orang yang mempunyai masalah diabetes. Mereka nih tak digalakkan minum jus, sebaiknya makan buah terus. Paling penting, kena jaga kandungan karbohidrat dalam portion makanan, supaya gula tak naik tinggi dalam darah.

GULA BUAT MUKA TAK CANTIK ?

Resepi jus kiwi abah kat bawah ni ada campur gula putih tuh, hehehe, nak kasih sedap je. Sekali sekala minum ok, kalau hari hari minum gula je, parah badan. Orang kata kalau nak cantik kena minum banyak airlah, kena makan vitamin B kompleks. Jawapan dia sebab gula nih.

Nak pecahkan gula , perlukan air banyak, bila air dah banyak pakai, air kat tempat lain dah berkurang, sebab tuh muka kusam kering je. Vitamin B pulak bagus bantu metabolize gula yang masuk dalam badan nih, jadi tenaga yang berguna. Nak pilih vitamin B ni macam biasa pilih yang terbaik dalam kajian #landmarkstudyterbaik Ok ? cara dapat body cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *