ESP Shaklee tenaga

Berat turun dengan esp ? Berapa lama berat turun dengan ESP Shaklee ? Susah jugak nak jawab soalan ni. Ramai betul bertanya so Ainul jawab la kat sini ye. Harap dapat membantu kawan-kawan.

Berapa lama tu bergantung pada metabolisme badan masing-masing. Ada orang metabolisme dia tinggi. Kejap dah turun berkilo. Ada orang ambil masa 2bulan 3bulan akan nampak hasil.

2 minggu saya konsistent makan ESP & cinch shakes waktu pagi. Malam jarang sebab selalu lupa.hehhee..Alhamdulillah puas hati. Tapi dah makan ESP, cinch ni bukan la duduk relax je. Aktifkan la badan. Sapu sampah ke, sidai baju ke ..jadi benda-benda ni boleh buat badan kita berpeluh. jangan ingat kena p gym je

Ainul Mustafa Kurus Dengan ESP Shaklee

Testimonial sahabat yang berjaya turunkan berat dengan ESP shaklee.

Ada yang ambil masa bertahun dan ada yang 2minggu pun dah nampak beza. Jadi ikut badan masing-masing. Yang BEST bila makan ESP ni kita takde la tak makan. Makan macam biasa cuma nafsu nak makan banyak tu takde .

2 minggu konsistent makan ESP, lecithin & alfalfa pun dah nampak hasil yang BEST. Dia pun cakap kena minum air masak 3,4 liter sehari. Baru proses pembakaran lemak cepat

Berapa tahun dia ambil untuk kurus? lama kan tapi berhasil hanya dengan ESP…Sabar tu kunci kejayaan. malas nak tunggu sila la p gym , kawal makan…

Berat dr 85kg ke 55kg…Ingat ye kalau tak makan lagi la berat susah nak turun. Makan la macam biasa. Cuma kawal la pengambilan makanan berminyak, segera..

Alahhh..kalau macam tu baik tak payah ambil supplement.. kena faham apa itu supplement ye. Kita makan tapi 100% ke kita dapat zat tu. Sayur pun masak sampai layu. nasi berminyak minyak… Buahan pun dah macam2 kena racun. kalau tanam sendiri buahan, sayuran bagus la.. confirm 100% dapat zat.

Yang BEST bila ambik supplemet, badan rasa segar, kulit pun cantik. Takde la nak kurus sangat muka macam pucat, suram.

leucine bina otot

Berat Turun Dengan ESP Sebab Ada LEUCINE

Ya..sebab ESP ada leucine. Tahu apa itu leucine? Leucine ni ialah salah satu daripada 9 asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Leucine ni ada fungsi yang tersendiri dan sangat membantu menurunkan berat badan. Bagaimana?

1. Membakar lemak visceral.

Lemak visceral adalah lemak yang berada paling dalam (di bahagian perut) dan susah nak disingkirkan. Tapi leucine ni dapat bantu bakar lemak viseral ni.

2. Rasa kenyang yang berpanjangan.

Perasan tak bila kita minum ESP kita rasa kenyang dan bertenaga? Sebab Leucine ni bantu bertindak dalam metabolisme glucose. (Glukose ni diperlukan untuk tenaga). Jadi, bila kita minum ESP, even tak makan atau pun masa kita berpuasa ; kita still rasa kenyang…rasa bertenaga.

Selain tu, leucin ni juga boleh rendahkan tahap triglycerides dalam darah yang akan membantu leptin (sejenis hormon) meransang otak dengan lebih baik supaya anda berasa kenyang pada kalori yang rendah… and that’s why if nak kurus ESP ni ambil sebelum makan, so, time makan tu kita dah rasa kenyang…automatik kita akan kurang makan.

3. Membina semula otot.

Memang kita boleh dapat leucine dari makanan lain, tapi antara banyak-banyak asid amino, Leucine ni mudah rosak lagi-lagi time senaman. So that’s why kita perlukan supplements yang ada leucine (which is ESP la kan) untuk bina semula otot, dan untuk menjalankan fungsi lain. Ha.. tu sebab korang tengok atlet selalunya ambil protein…sebab diorang tak nak kehilangan otot diorang. Kan otot diorang pejal gitu!

Lagi 1…Perasan tak orang yang skip karbohidrat cepat kurus(kurang makan nasi dan sebagainya) dan cepat gemuk? Nak tahu kenapa?

SEBAB penurunan berat badan macam ni akan menyebabkan kita kehilangan otot. Bila kehilangan otot, ia akan perlahankan metabolisme badan, so orang tu akan naik berat badan dengan cepat.

TAPI.. if kita ambil ESP ni, Leucine dapat kekalkan tisu tanpa lemak. Dalam kata lain, ESP (yang kaya dengan leucine) ni dapat bantu kita kurus kan badan dengan pembakaran lemak dan bukannya mengurangkan jisim otot. kredit-moms lin vits

ESP Shaklee Dari Soya non-GMO

Shaklee menggunakan soya non-GMO. Ianya tidak dihasilkan secara genetik atau dalam erti kata lain, tidak diubah daripada keadaan asalnya. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP).

Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen Shaklee di dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Menurut saintis dari Brazil, Dr.Louis, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan ke dalam sel tumbuhan. Jadi, penghasilan soya secara genetik sebenarnya TIDAK DIJAMIN KESELAMATANNYA. Dan kos menghasilkan soya genetik ini adalah LEBIH MURAH berbanding non-GMO soya!

Oleh itu, kebanyakan syarikat pengeluar minuman berasaskan soya memilih untuk menghasilkan minuman soya secara genetik. Sebab itu juga, harga ESP Shaklee adalah lebih tinggi daripada yang lain. Ini kerana proses penghasilan ESP Shaklee bukanlah mudah!

Berat Turun Dengan ESP 9 Asid Amino Penting

Salah satu ciri yang paling berharga kacang soya adalah bahawa ia adalah protein yang lengkap dan memberi SEMUA 9 asid amino penting. Badan memerlukan ini sehari untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi, dan enzim.

WALAU BAGAIMANAPUN, tidak semua kacang soya adalah sama. Kualiti dan amino kandungan asid akan berbeza-beza berdasarkan keadaan tanah, dan berkembang dan menuai keadaan berubah-ubah. Jika satu asid amino penting hilang, sistem imun boleh tertekan 30%, dan banyak fungsi badan yang penting ditangguhkan atau dihentikan.

Oleh itu, adalah penting bahawa setiap kelompok kacang soya diperiksa untuk kandungan asid amino jika kita mahu bergantung kepada isolat soya itu menyediakan bekalan yang DIJAMIN daripada sembilan asid amino penting. Dan ESP Shaklee ada menyediakan semua sembilan asid amino penting.

ESP Shaklee Pembersihan Menggunakan Air Bukan Alkohol

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Ia akan memusnahkan kandungan isoflavon sehingga 88%! Sedangkan isoflavon itu diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser payudara, prostat, paru-paru, usus dan kanser umum lain kerana peranannya dalam mempengaruhi metabolisma hormon reproduksi dan aktiviti biologi.

Berbeza dengan soya dalam ESP Shaklee, ianya dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavin genistin dan daidzin ya

Dihasilkan Pada Suhu Yang Rendah

Penghasilan ESP Shaklee dibuat pada suhu yang rendah. Asid amino adalah sangat sensitif kepada haba. Dalam beberapa kajian, protein memasak telah ditunjukkan untuk memusnahkan sehingga 50% daripada beberapa Asid Amino. Jika seorang individu secara konsisten menggunakan diet yang kurang dalam semua asid amino penting, boleh menyebabkan perkembangan otak dan hormon, atau lain-lain pembangunan tisu badan yang tidak mencukupi.

Penyingkiran Bahan Anti-Tyrosine / Anti-Growth Dalam ESP Shaklee

Orang Asia yang memakan soya dalam jumlah yang besar selama bertahun-tahun, telah mengetahui bahawa soya mentah mengandungi bahan “anti-growth”, “anti-tyrosine”. Kekurangan tyrosine akan menyebabkan tekanan darah yang rendah, suhu badan yang rendah, dan restless leg syndrome (RLS).

Oleh itu, orang Asia sentiasa memasak makanan soya mereka secara sederhana untuk menyahaktifkan bahan “anti-tyrosine/anti-growth”. berat turun dengan esp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *