artis malaysia pilih shaklee

Artis Malaysia Pilih Shaklee ? Salam  sejahtera semua, sekarang ni semua orang nak cari produk bersalin, nak bersalin , berpantang secara sihat. Sampai ada yang cari artis malaysia ni makan apa, nampak sihat boleh cun kembali lepas bersalin. Dalam banyak banyak produk, jangan tak tahu, artis malaysia sekarang pun dah ambil shaklee sebagai makanan tambahan, tak kisahlah bersalin ke apa ke, semuanya artis ambil untuk bersalin. Memang terbaik set bersalin shaklee.

PENGALAMAN BERSALIN BLOGGER TERKENAL AINUL MUSTAFA DENGAN VIVIX SHAKLEE

Teringat kisah ada orang 5 kali kena jahit sebab jahitan asyik terbuka. 5 kali kau !! ingat baju kurung ke ? huhuhu. Ada yang 2 minggu baru sembuh. Ada yang sebulan pun jahitan masih lagi terasa sakit. Percubaan pertama minum vivix ketika dalam pantang. Bila tanya kawan kawan , semua cakap best minum vivix masa dalam pantang tapi kita kena try dulu baru puas hati kan.

Teruja mendengar cerita orang lain. Tak sabar nak cuba. Malam sebelum tidur , ainul ambik 1 sudu vivix. Minum macam tu je sebab sedap.masam masam sedap, sampai jilat licin sisa sisa kat sudu.hehehe. Hasil selepas minum vivix malam tu…hasil esoknyer.

Pengalaman Ainul Mustafa

  1. Bengkak susu – Ala… dalam pantang memang susu banyak.so tak pelik la bengkak susu. Ye betul tapi sebelum minum vivix takde bengkak susu.macam biasa aje. Sekali bangun pagi tu brrast bengkak je rasanya. Ariana minum sampai tersedak. Alhamdulillah.. mak sampai suruh stop makan vivix sebab Ariana tersedak susu laju lancar.
  2. Kuning Ariana berkurang – Pernah dengar tak kalau anak kena kuning atau jaundice bagi makan anggur hitam.baby kecik takkan nak bagi makan anggur kot.hanya susu ibu tau. Vivix ni dari anggur jugak. Tapi kita mak la makan.bila bf dapat pada anak juga. Nampak muka, mata Ariana dah kurang kuning nya..
  3. Darah kotor – Mak ada cerita dalam pantang akan keluar 1 darah kotor.darah tu kaler merah hitam macam hati. Dulu masa bersalinkan Arreessa docyor dah sedut keluar masa czer. Bila bersalin normal darah ni kena keluar semulajadi. Kalau tak keluar darah ni la penyebab meroyan, sakit kepala dan pelbagai penyakit lagi.Malam tu minum vivix.. esoknyer keluar darah merah hitam pekat seketul besar.eeeee scary tengok. Tu la darah tu. Akak mengurut pun cakap bagus dah keluar awal.seminggu selepas bersalin.ada orang habis pantang pun ada yang belum keluar darah tu. Rahim pun cepat kecut.

Luka Jahitan Teruk

Luka jahit – Pertama kali bersalin normal & kena vacuum pulak.so kena la jahit sikit.huhu..tak pandai push. Seminggu awal bersalin tu asik kena jalan kepit, duduk pun kena bersopan santun. Luka bawah tu rasa pedih terutama bila berpeluh. Lepas mandi dah keringkan betul betul tapi dah la musim panas, kena pakai kain batik je, stokin lagi..bawah tu kadang kadang berpeluh peluh.pedih ..adoiiii. Lepas minum vivix pedih berkurang. Serius tak tipu. 3 kali konsistent minum luka dah sembuh.no more pedih, nak jalan , duduk pun senang. seminggu dah pakai seluar. semua orang terkejut tak sakit ke? sebab tak sakit dan lebih selesa sebab tu pakai seluar je.

Konsisten Makan vivix

Ok tu je testimonial saya seminggu konsistent makan vivix. Sudah 2 minggu berpantang. Makan vivix ..amalan tradisi macam bertungku, bengkung, mandi dengan mandian herba tetap diamalkan. Saya suka moden + tradisional.. cuma jamu je saya tak makan sebab saya makan vitamin shaklee. Dah cuba makan vivix?? Wajib cuba. artis malaysia pilih shaklee ?

4 Tips Cantik Bak Artis Korea

Korea juga memiliki image sebagai negara dengan populasi cewek-ceweknya yang cantik dan seksi. Terlepas dari banyaknya operasi plastik di sana, banyak kok kaum hawa di sana yang masih menjaga kecantikan alaminya. Dengan berbagai cara, mereka sangat rutin dan konsisten agar kulitnya tetap mulus dan awet muda. Entah karena budaya atau apa, terlihat mempesona setiap harinya itu adalah yang utama. Jom baca tips cantik bak artis korea

Tips Kulit Cantik Bak Artis Korea

  1. Cuci muka dengan bersih – Pastikan muka kita dicuci dengan bersih setiap hari. Try apply 60 second rules yang pernah saya kongsi sebelum ni.
  2. Minum air kosong secukupnya – Air kosong yang cukup bukan je penting untuk kesihatan tapi kulit pun sangat-sangat perlukan air. Air yang cukup jadikan kulit kita x kusam dan lebih sihat.
  3. Pastikan kulit sentiasa lembap – Jangan abaikan mosituriser setiap hari untuk wajah yang lebih berseri dan glowing.
  4. Manjakan wajah anda dengan Mask – Artis-artis korea memang rajin pakai mask. Hari-hari tau diaorang pakai sebab tu mulus je wajah diaorang.

Konsumsi jus melon atau air kelapa

Minumlah air putih setidaknya 2 hingga 3 liter sehari, cairan ringan akan memberikan kelembapan pada kulit. Selain itu, Anda bisa mengonsumsi jus lemon atau air kelapa yang mengandung asupan vitamin C. Buah lemon juga bekerja sebagai antioksidan yang memberikan cahaya alami ke kulit.

Air mawar

Anda bisa menggunakan bubuk cendana dan bubuk kaolin yang dicampur dengan air mawar. Setelah itu oleskan pada wajah, dan diamkan selama sepuluh menit. Perawatan ini akan membuat pori-pori mengencang dan memberikan tampilan awet muda ke wajah Anda.

Perawatan dasar

Jangan lupa dengan perawatan dasar seperti cleansing, toner dan moisturizer. Ketiga perawatan dasar ini akan membuat kulit menjadi lembap. Jika Anda memiliki kulit yang berminyak, aplikasikan tiga produk tersebut pada area kulit yang kering. jom cuba YOUTH

Mekap secara minimalis

Ia nampak lebih natural, ayu dan comel berbanding mengguna mekap yang tebal. Sebaiknya, guna gincu yang mengikut warna darah. Ia menyerlahkan lagi kecomelan anda. artis malaysia pilih shaklee ?

sumber : tribunnews

Rahsia Kecantikan Artis Malaysia

Sebenarnya kalau nak korek pasal artis malaysia nih, banyak yang dirahsiakan, dari diberitahu, tapi secara asasnya, memang mereka nih ada beritahu vitamin yang diorang makan untuk kekal cantik dan sihat. Oklah, kali ini team diet diet sihat nak ulas satu persatu artis pilihan, yang makan shaklee dan yang tak sebut produk shaklee. artis malaysia pilih shaklee ?

Tips Kecantikan Artis Malaysia

Oklah nak mulakan cerita pasal artis malaysia nih, kita kena kumpulkan banyak artis, ramai yang kata diorang power, seksi pelbagai, oklah yang ni antara yang biasa kita dengar.

  1. Ziana Zain – oklah kak ziana ni sekarang cantik pakai tudung. Sebelum ni ada dalam blog nih, dia kata ambil kolagen dan vitamin C untuk kekal awet muda.
  2. Anuar Zain – dalam artikel kopi paste sebelum ni, memang diakui artis lelaki kacak nih ada mengambil suntikan vitamin C dan kolagen, dan juga sel stem. huhuhu
  3. Ayu Raudhah – ayu raudhah memang terkenal dengan cerita sirap shaklee, memang muka ayu, sambil menjadi penyokong pasukan JDT 2,
  4. Emma Maembong – dia tak tahulah ambil ke tidak, cuma buat review kat IG, pasal vivix shaklee
  5. Rita Rudaini – pengakuan terbuka janda hot nih pun memang best, sampai ada satu IG khas untuk jual shaklee, oh memang cunz
  6. Ashraf Muslim – sebelum nih, memang ada dia rekomen vitalea shaklee bagus untuk kesihatan dan kecergasan badan.
  7. Ainul Mustafa – yang ni suka ambil kolagen, omega guard, dan set kurus shaklee
  8. Faiz Saaid – suka sangat ambil vitamin C, b-complex, dan macam-macam lagi.

Cara Mudah Nak Cantik

Oklah, sebenarnya tak sukar pun nak cantik, dalam blog nih, macam-macam tips ada, kalau korang betul betul nak, apa kata entry kat bawah nih. Oklah beberapa tips terbaik dan mudah nak cantik dalam blog nih.

  1. AIR– apapun air adalah elemen penting dalam badan kita, jadi air kena cukup ok
  2. BUAH – makan buah penting, jangan tak makan buah
  3. IKAN – power of ikan jangan lupa tips orang jepun cantik, sebab makan ikan mentah
  4. KALORI – jaga kalori, kalau tak habis rosak diet, muka jadi extra comel pun tak bagus jugak
  5. MATAHARI – vitamin D pun bagus, jangan lupa berjemur waktu pagi, bagus woo
  6. SAYUR – sayur pun penting untuk detox, jadi nak wajah cantik makan sayur
  7. SENAMAN – senaman pun ada effect pada kulit cantik tau 

Walaubagaimana pun cuba elakkan benda kat bawah nih kalau korang nak kulit cantik hoo, penting jugak, jangan sampai terlebih-lebih

  1. AIS
  2. GULA
  3. MINUMAN BERKARBONAT
  4. ROKOK

Rasa Nak Kulit Cantik

Tapi kalau rasa nak best, nak kulit cantik macam artis, tak sukar pun, apa yang penting ialah vitamin dalam badan mesti cukup, nak tahu, memilih vitamin yang betul bagus, jangan sampai salah produk kecantikan, sebab nanti akan merana macam awek kat bawah nih, tonton video kat bawah nih, korang mesti merasa merana sebab salah pilih produk, tapi apa yang penting, kalau betul confirm cun dan gebu.

Jom kita tengok produk set cantik terbaik yang korang boleh cuba, mesti macam kakak kat atas nih nanti kalau istiqamah makan vitamin. Antara yang terbaik yang boleh korang cuba ialah:

  1. Sustained Release Vita-C – vitamin C memang basic, memang penting untuk semua fungsi organ, dan juga penting dalam proses pembentukan kolagen.
  2. B-Complex – vitamin ni penting untuk kecantikan, kurangkan stress dan mantapkan sistem saraf
  3. Vita-E Complex – vitamin E pun memang terbaik untuk jantung dan juga arteri, dan juga bagus untuk kulit cantik
  4. Energizing Soy Protein (ESP) – protin memang elemen utama nak membentuk kolagen, untuk awet muda, tepung ESP ni memang buat kulit lembut, diet terjaga dan kulit cantik dan gebu
  5. Shaklee Collagen Powder – yang ni memang terus advance untuk kolagen awet muda, selain dari cantik, bagus untuk kesihatan
  6. VIVIX – yang ni patutlah beli, kalau nak power, awet muda, nak sihat, kalau rasa tak mahu telan semua produk di atas, ambil VIVIX senang, hahaha.

Nak CANTIK ?

Kalau nak cantik, apa kata korang call kami sekarang, jangan tunggu lama, sebab ramai gile dah cantik, rugileh kalau tak cantik, apapun call kami, atau klik je gambar di bawah kalau muka malu . Senang je order online. Ok, selamat bercantik cantik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *