17 Kebaikan Vivix Kesihatan Vivix Shaklee yang Terbukti (No.4 Adalah Terbaik) Diperiksa Saintifik.

Kajian saintifik: Pasukan Dr Heben

Pernahkah anda mendengar tentang Shaklee Vivix? Vivix Shaklee adalah ciptaan suplemen hebat yang mengandungi bahan campuran resveratrol-polyphenol daripada anggur muscadine, anggur paling mujarab yang memberikan banyak manfaat kesihatan. Ia dihasilkan oleh syarikat Shaklee, pengilang Amerika dan pengedaran suplemen semulajadi, produk kecantikan, pengurusan berat badan, dan juga produk isi rumah. Ramuan dalam Vivix mempunyai banyak manfaat kesihatan yang boleh menyokong badan anda dengan baik. Ia telah dibangunkan dan diteliti beberapa kali untuk mendapatkan manfaat kesihatan yang optimum Vivix Shaklee. Berikut adalah 17 manfaat kesihatan Vivix Shaklee yang terbukti untuk tubuh anda:

1. Bertindak sebagai antioksidan terbaik.

Vivix Shaklee mengandungi profil polifenol unik yang mempunyai kuasa antioksidan yang hebat. Ia digabungkan dengan ellagitannin dan asid ellagic di dalamnya untuk mencipta antioksidan yang paling mujarab untuk melawan radikal bebas dalam badan anda. Antioksidan ini akan menyelamatkan tubuh anda daripada pelbagai penyakit.

2. Melindungi badan daripada jangkitan kuman dan kulat.

Profil fenolik anggur muscadine yang unik dalam Vivix Shaklee memberikan perlindungan berganda untuk tubuh daripada jangkitan kuman atau kulat. Anda boleh mengambilnya apabila anda mendapat jangkitan seperti sakit tekak, radang paru-paru, selesema bakteria, atau sariawan mulut kulat. Ia akan membantu anda pulih dengan cepat.

3. Melindungi badan daripada suhu yang melampau.

Vivix Shaklee mengandungi bahan fenolik yang juga dapat melindungi tubuh daripada suhu yang melampau dan kelembapan berlebihan di persekitaran. Ia akan menghalang pertumbuhan bakteria di persekitaran mereka supaya anda boleh mengelakkan jangkitan menyerang badan anda.

4. Bertindak sebagai anti-penuaan yang hebat.

Vivix Shaklee mempunyai resveratrol mengandungi 6x ganda lebih banyak daripada anggur merah biasa. Bahan ini mempunyai kesan anti-penuaan yang hebat yang memberi kesan kepada 4 mekanisme utama penuaan selular, termasuk tenaga sel, pertahanan sel, pembaikan sel dan prestasi sel. Jika semua mekanisme ini dapat dilindungi dengan baik, penuaan selular boleh menjadi lebih perlahan dan anda akan sentiasa kelihatan lebih muda. Ini adalah antara manfaat kesihatan terbaik Vivix Shaklee.

5. Membantu mengelakkan sembelit

shaklee vivixShaklee Vivix mempunyai lebih banyak serat pemakanan berbanding nasi atau oat. Serat tinggi ini akan membantu untuk mencerna dan menyerap makanan dengan baik adakah anda akan menjauhi masalah sembelit.

6. Pilihan yang baik untuk diet yang sihat.

Selain mengelakkan sembelit, serat pemakanan yang tinggi dalam Vivix Shaklee merupakan pilihan yang baik untuk diet. Ia membantu sistem penghadaman anda menyerap nutrien daripada makanan dengan lancar. Selain itu, Vivix Shaklee juga boleh menyekat pengambilan kalori anda kerana kompaun resveratrolnya.

7. Membantu mencegah kanser.

Kerana kandungan antioksidannya, Vivix Shaklee mempunyai keupayaan untuk mencegah kanser. Radikal bebas yang boleh menyebabkan mutasi sel kanser boleh dihalang oleh antioksidan yang kuat.

8. Memastikan semua organ anda berfungsi dengan baik dan kekal sihat

Resveratrol dalam Vivix Shaklee berpotensi meningkatkan kesihatan organ. Ia boleh mengaktifkan pengawal selia genetik laluan umur panjang selular dan membuat kesan positif terhadap kesihatan dan metabolisme selular. Ia akan memastikan organ anda mempunyai metabolisme yang baik.

9. Membantu merawat kencing manis.

Vivix Shaklee mengandungi resveratrol yang boleh menyekat kalori dalam badan. Ini adalah baik untuk pesakit diabetes mengekalkan kalori mereka dalam jumlah normal supaya glukosa darah dapat dikawal juga.

10. Membantu melindungi dan membaiki DNA selular.

Resveratrol dalam Vivix Shaklee juga boleh melindungi dan membaiki DNA selular daripada kerosakan. Ia akan membantu sel-sel dalam badan dapat pulih dengan cepat apabila ia mengalami kerosakan.

11. Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular.

Trans-resveratrol ialah resveratrol yang stabil yang menyokong jantung yang sihat. Ia mempunyai kesan anti-radang untuk mengekalkan saluran jantung terutamanya arteri jantung daripada sebarang kerosakan. Ia boleh menyokong fungsi kardiovaskular berjalan dengan baik.

12. Meningkatkan sistem imun.

Flavonoid adalah salah satu bentuk sebatian polifenol dalam Vivix Shaklee. Sebatian flavonoid boleh merangsang sistem imun melalui mekanismenya terhadap agen jangkitan. Ia akan menjadikan antibodi sentiasa berada dalam keadaan berjaga-jaga.

13. Menyokong kesihatan otak.

Sebatian flavonoid dalam Vivix Shaklee juga boleh menyokong kesihatan otak. Ia akan meningkatkan hubungan antara neuron untuk meningkatkan fungsi kognitif otak. Selain itu, flavonoid meningkatkan aliran darah ke otak untuk memastikan otak anda mendapat nutrisi dan oksigen yang mencukupi. Ia akan melindungi otak anda kekal sihat dan mencegah daripada beberapa penuaan otak seperti Alzheimer atau demensia.

14. Meningkatkan tenaga.

Vivix Shaklee boleh meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan melalui mekanisme trans-resveratrolnya. Bahan ini menggalakkan biogenesis mitokondria, bahagian dalam sel yang mengawal tenaga y pengeluaran. Vivix Shaklee bagus untuk dimakan terutamanya untuk para atlit meningkatkan tenaga.

15. Membantu mengurangkan keradangan.

Jika anda mempunyai masalah keradangan seperti arthritis, digalakkan untuk mengambil Vivix Shaklee secara berkala. Ia mempunyai kesan anti-radang yang baik melalui sebatian resveratrol yang menghalang sel-sel melepaskan bahan-bahan keradangan mereka.

16. Mengekalkan paras kolesterol darah normal.

Vivix Shaklee mempunyai serat pemakanan yang tinggi yang boleh mengikat kolesterol. Ia juga boleh meningkatkan paras HDL (kolesterol baik) untuk mengekalkan keseimbangan paras kolesterol normal dalam darah. Jika paras kolesterol dapat dikekalkan secara normal, ia akan mengelakkan beberapa penyakit seperti penyakit jantung atau strok.

17. Membantu membuang bahan buangan keluar dari badan.

Anggur muscadine sebagai komponen utama Vivix Shaklee adalah tinggi dengan Quercetin, sebatian flavonoid yang sihat. Kompaun ini mempunyai kesan diuretik yang boleh membantu mengeluarkan bahan buangan keluar dari badan melalui kencing.

17 manfaat kesihatan Vivix Shaklee telah dijelaskan di atas. Kesemua faedah tersebut telah dibuktikan melalui beberapa jenis penyelidikan. Ini adalah yang terbaik untuk anti-penuaan dahulu dan untuk kesejahteraan badan yang optimum. Anda boleh mengambil Shaklee Vivix 1 sudu teh secara teratur sekali sehari. Ia pasti akan membawa perubahan yang baik kepada badan anda. Namun, Vivix Shaklee tidak digalakkan untuk wanita hamil atau menyusu. Anda harus berunding dengan doktor anda terlebih dahulu sebelum anda mengambilnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *